Bels lijntje, Baarle-Nassau, wat moet je je daarvan voorstellen? De grenslijn, een oude treinbaan of een andersoortig lijntje? In ieder geval geen rechte lijn. Baarle-Nassau, een grens gemeente, moeilijk te typeren. In ieder geval vol geuren van frieten en oudbruine kroegen. Met het 28 keer passeren van de landsgrens is het een bijzondere loop. Vooraf nog denkend dat de grillige grenslijn dat hoge aantal moest veroorzaken, bleek dat er maar liefst zo’n 45 bochten hiervoor nodig zijn. Met licht beregende wegen en straten met kasseien een uitdaging.

Zonder verwachtingen racen. Na 6 weken looprust en 4 weken opbouw merk ik dat de vorm groeiende is, de belastbaarheid groter en de plannen met iedere stap bijgesteld. Nog niet echt een idee what to expect. Bijkomend puntje is dat er ondertussen ook nog verbouwd moet worden in een nieuw oud huis. Voor de komende weken daarom ook besloten om niet heel intensief te trainen en juist  de wedstrijden  te gebruiken als prikkels in de opbouw. Na de Veldhoven ten miles nu dan de 10 kilometer in Baarle-Nassau. Verf van de handen, stof uit de haren en op naar het Zuidwesten in goed gezelschap van medeklussers.

Eén ronde van 1 km en drie rondes van 3 km met heel veel bochten T’was even zoeken hoe ik de bochten het beste kon aan snijden. Door de regen was het parcours nat en behoorlijk glad. Moest vaak vaart minderen om zelfs maar overeind te blijven. Uiteraard  wel de charme van de dorpse stratenlopen: kasseien, stoepjes op en af, slalom tussen medelopers in de laatste ronde en een enthousiaste microfonist die de lopers in de straten bij het passeren van de finish even optilt.

Bij vijf kilometer op schema voor sub 35. Ritme was goed en ik was voldoende scherp om na iedere bocht het tempo weer op te krikken. Bij het ingaan van de laatste 3 km zag ik dat de marge met de 35 minuten grens groter werd. Dit stimuleerde me om in het laatste deel nog wat extra te geven. In een tijd van 34.38 over de finish. Vooral niet stuk gegaan, eerder fris. Fris genoeg om morgen scherp de 3000m te lopen voor Eindhoven Atletiek. Met een goede score als team kunnen we promoveren naar de eredivisie van de atletiek!

Dit was weer een mooie prikkel in de opbouw. Nu verder loaden en lekker racen komende weken. Op naar de Dam tot Dam en de Singelloop in Breda. Alles met voorzichtigheid dat wel. Want wat is het machtig mooi om weer te kunnen rennen. Bedankt Natusport en New Balance voor het vertrouwen.