Hardlopers met zonnebril

In alle jaren dat ik nu in de atletiekwereld rondloop, kwam ik ze af en toe tegen: de atleten die met zonnebril lopen. Ik vond het altijd een beetje protserig, tikje arrogant aanzicht. Alsof iemand zich verschuilt achter die fancy sportieve bril.

Totdat ik voorjaar 2017 een bericht las van veelvoudig Nederlands kampioen Greg van Hest. Een bericht over hoe je je kan voorbereiden op de warmte bij de marathon van Tilburg. Eén van de tips was het dragen van een goede zonnebril: “veel energie gaat verloren door zon in de ogen! Ook gaan je ogen door de felle zon knijpen en dat kan hoofdpijn veroorzaken”. Zelf was ik in voorbereiding op de marathon van Berlijn najaar 2017. De tip nam ik over want in Berlijn had je vaak te maken met zonnige omstandigheden. Alle energie die verloren gaat tijdens een marathon is zonde. Bij de zoektocht naar een goede bril kwam ik in contact met Bollé Eyewear. Zij zijn al een grote speler in o.a. de wintersport en zeilsport. Ook in het wielrennen laten ze mooie (technologische) ontwikkeling zien.

Voor het hardlopen en fietsen draag ik tegenwoordig het model Bolt S. En ik ben verbaasd over hoe lekker het loopt met een bril op. Vooral in zonnige omstandigheden met de laagstaande najaarszon is het ideaal. Door de meekleurende glazen heb je perfect zicht op de ondergrond. Erg fijn als je nog niet helemaal zeker bent in de enkels (zwikgevaar). Het boogje op de neus is aanpasbaar voor iedere neus. Voor de pootjes geldt hetzelfde, ook buigbaar, en daardoor een perfecte fit voor ieder.
Tijdens het wielrennen draag ik tegenwoordig altijd dit model. Geen zand in de ogen, geen traanogen meer van de wind, perfect zicht (ook bij regen) en de wereld ziet er door de gekleurde glazen altijd nét een beetje mooier uit. Ook fijn bij wat meer droevig najaarsweer. Tot slot vind ik het heerlijk om in de ‘jaag’stand te komen; ik duik laag in mijn stuur, achter mijn bril, ogen op mijn prooi en rammen op die pedalen. Genieten!

Oh en vergeet de fancy helmen van Bollé niet! Heerlijk die kleuren. Volgende keer hierover meer.