Aquajoggen in Monte Gordo (Jan 7 2016)


Als het rennen even niet lukt heb ik tijd om andere werelden te ontdekken.  How about aquajoggen. Ik dacht toch meer weggelegd voor een oudere lichting, maar niets is minder waar. Aquajoggen is hip. Met een zwemband om mijn middel voel ik me toch weer even op zwemdiploma A niveau. Trappelend en happend naar adem voel ik me alles behalve een getraind persoon. Met een badmuts op mijn hoofd is alle sexyness ook snel verdwenen.  Maar wat maakt het uit. Alternatieve training is het doel.  Dus ik laat me meevoeren door de beproefde aquajoggster Karen. Zij aan zij kruipen we door het water. Althans Karen loopt als een hinde door het water. Ik betwijfel of dit onderwaterlopen goed is voor mijn looptechniek. Met wat extra steun van onderwater gewichten in de handen krijg ik stabiliteit.  Het joggen wordt nu knieheffen. Enigszins teleurgesteld verlaat ik na 30 min en zowaar 300m verder de jog area. Een ervaring rijker.
Zwemmen dan. Gelukkig zit hier wat meer voorwaartse beweging in. Van mijn trainingsmaatjes krijg ik wat tools aangereikt om het zwemmen nóg leuker te maken.  Omdat het brilletje sierlijk op mijn hoofd toch hoofdpijn begint te veroorzaken zet ik m op. Hiermee moet ik nu een professioneler ogende schoolslag realiseren. Ik neem drie slagen onder water en probeer te ademen in die fractie van tijd dat ik boven ben.  Na 3 keer drijf ik alweer hoestend en proestend boven in een gevecht die bril weer strak op mijn badmuts te binden.  Geen succes.
Dan de zwemvliezen maar. Mooi gesigneerde versie van Pieter vd H nog wel. Het voelt wat raar met handschoenen aan zwemmen. Was dat ook niet diploma A afzwemmen met kleren aan? Afijn, Niet diploma zwemmen maar zwemmen a la Pieter. 50 minuten houd ik het vol in het water.  Met wisselslag om de belasting wat te spreiden. De rugcrawl met zwemvliezen is toch wel mijn ding besluit ik. Mijn 100m tijden (incl houten klaas draai/keer punten) analyserend, schrik ik. Die zwemmers gaan echt hard! De jeugd van het plaatselijke zwemteam aanschouwend zie ik dat ik nog wat vetjes nodig heb. Misschien drijf of geleid ik dan beter door het water. Heupen doen het goed zo te zien.  Da’s mooi.  Check. Ik bubbel wat uit in de jacuzzi. Vanmiddag toch maar weer een stukje rennen.